string(25) "historische-ploegdag-2012" Historische ploegdag 2012

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Historische ploegdag 2012

zondag 4 maart 2012 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Te Westerbeek

Het is weer zover, stichting de peelhistorie laat weer van zich horen. Na een wisselvalige winter breekt de lente weer voorzichtig aan. De eerste zonnestralen verwarmen het aardoppervlak, en jawel het word weer tijd voor de boeren om de eerste bewerkingen op het veld uit te voeren. Dus ook Peelhistorie tijd. Zoals vorig jaar komen er weer diverse oude rotten uit het vak hun kunnen ten tonele spreiden. Oude buldoggen, vierzons en andere merken tractoren laten zien hoe er in vroeger dagen werd geploegd,en de akker werd bewerkt voordat er gezaaid werd .Het zaaien op zich komt dit jaar als vanouds weer aan bod.
Met de hand zaaien of met de zaaiviool of zaaibak? Wie kent het nog, de generatie die daar nog mee gewerkt heeft is er al bijna niet meer. Dus reden te meer om dit niet in de vergetelheid te laten geraken. Tevens is er in de loods en op het terrein een gezellige onderdelenmarkt voor de mensen die nog altijd op zoek zijn naar een onderdeel dat ze nodig hebben om hun project over verzameling compleet te krijgen. Na dit alles beleefd te hebben kan men zich warmen en de inwendige mens versterken in de sfeervol ingerichte loods.

Dit alles vind plaats op 4 Maart 2012 aanstaande. De aanvang voor het ploegen is 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is voor jong en oud gratis.

Voor opgave kan men de inschrijf kaart gebruiken en insturen naar onderstaand adres:

Adres:

Peel historie
Hondsbergweg 4
5843 AT Westerbeek, gemeente Sint Anthonis