string(24) "de-peelhistorie-herleeft" De Peelhistorie herleeft

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

De Peelhistorie herleeft

donderdag 4 augustus 5791 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


 

Jawel het is weer bijna zover, Oogsttijd en wel op zijn Brabants. Zoals voorgaande jaren met veel succes en inzet van iedereen. Wij als organisatie gaan weer een stukje historie naar voren brengen uit een ver vervlogen tijd, een stukje historie wat beslist niet verloren mag gaan zeker voor ons nageslacht, want hoeveel mensen zijn er niet die nauwelijks weten wat er heden ten dage op het platteland allemaal leeft en belangrijker nog waar het vandaan gekomen is. Natuurlijk als je de tv op zondagavond aan hebt staan zie je programma’s als “Boer zoekt vrouw” om maar eens iets te noemen.

Maar dat is niet de realiteit van vandaag, de realiteit is toch wel helemaal anders. En om te laten zien aan het publiek waar de oorsprong ligt organiseren wij als Peelhistorie weer het jaarlijks “De Peelhistorie herleeft” oogstfeest, en kunnen wij weer reken op veel deelname van een grote schare hobbyisten op het gebied van alles uit de landbouw uit grootvaders tijd.

Voor die deelname van al deze mensen zijn wij bijzonder dankbaar, dat mag ook wel eens gezegd worden vinden wij als bestuur. De vernieuwde plaggenhut van het afgelopen jaar is in dit weekend weer helemaal “aan kant gemaakt” en voorzien van velerlei oude spullen uit de keuken van “ons moe”. En met gepaste trots kunnen wij u een nieuw bakker introduceren op zondag die voor ons de oude bakoven nieuw leven inblaast en die bekent is als streekbakker en nog inzicht heeft in wat er allemaal komt kijken met het bakken van ons dagelijks brood.

Verder tonen wij alles op het gebied wat er speelt op de boerderij uit de jaren van net na de oorlog. In die jaren hadden mensen nog een luisterend oor voor elkaar, dat is met de tijd toch wel wat veranderd. Verder voor elk wat wils op ons evenement van oldtimer traktoren tot stationaire motoren en machines uit een ver verleden. Op zaterdagmiddag een mooie toertocht. En op beide dagen zoals gewoonlijk de historische kermis, en ambachten / rommelmarkt. Op zondag weer het befaamde “keientrek” en nieuw dit jaar trekker trek voor oldtimers met een echte sleepwagen.

De boerderijdieren zijn nu ook weer ingehuurd, iets wat graag gezien wordt door de kinderen. Na dit alles kan men rustig nagenieten voorzien van een natje en/of droogje in de grote tent voorzien van een gezellig terras en omlijst door prachtige muziek. Beide dagen zijn geopend voor het publiek vanaf 10.00u tot 17.00 u. Entree voor volwassenen is € 5,00 en voor 65+ € 4,00. Kinderen tot 12 jaar gratis. Dit alles wordt u aangeboden op 4 & 5 Augustus a.s. door Stichting De Peelhistorie, en iedereen is beide dagen van harte welkom.