string(31) "5de-internationale-minitoernooi" 5de Internationale Minitoernooi

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

5de Internationale Minitoernooi

vrijdag 28 december 2012 10:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in Activiahal te Sint Anthonis

5e toernooi vrijdag 28 december 2012
Op vrijdag 28 dec 2012 vindt het vijfde Internationale Minitoernooi plaats. De poules zitten ondertussen vol voor dit ondertussen gerenommeerde toernooi voor minispelers van 11 en 12 jaar.

Het Internationale Minitoernooi is een succesverhaal dat elk jaar groter lijkt te worden. In dit vijfde jaar betekent dat dat momenteel, op 4 november al, het toernooi van vrijdag 28 december al is volgeboekt. En 15 van de 32 teams komen uit het buitenland, terwijl ook de Nederlandse jeugd-top is vertegenwoordigd. Tevens komt veelvuldig international (en ex-Activiaan) Janneke van Tienen het toernooi in de Activiahal openen als waardige opvolger van Guido Görtzen.

Janneke van Tienen, die van ’94 tot ’97 bij Activia speelde, maakte jarenlang faam als libero bij het Nederlandse team. Sinds dit jaar is de 32-jarige Millse gestopt als international, nadat kwalificatie voor de Olympische Spelen was misgelopen. Haar grootste succes als international beleefde ze in 2007, toen de Nederlandse volleybalvrouwen de World Grand Prix wonnen. Janneke zal vast en zeker een leuke, speelse opening verzorgen voor het minitoernooi.

De deelnemers zijn als volgt: de 8 jongens 6 teams zijn Association Interprovenciale Francophone (B, 2x), Moerser SC (D), Steinfort (L), TuB Bocholt (D), Taurus Houten, Hovoc Horst, RTC Eindhoven. Bij de Mini 6 meisjes (16 teams) zijn ingeschreven CS ADEP (Roe) VDK Gent (B), Association Interprovenciale Francophone (B, 2x), Moerser SC (D), Wegi Volley (B, 2x) Hovoc Horst, Somas Activia, RTC Eindhoven, Detac Zeeland, Dinto Warmenhuizen, Devoc Delden, Havoc Haps, PrimaDonnaKaas Volleybalschool, Flamingo's Gennep. En tenslotte de Mini 5 semi-gemengd: CS ADEP (Roe), Hovoc Horst, Somas Activia, VCP en Flamingo's als meisjesteams en Wegi Volley (B), TuB Bocholt (D) en Hovoc Horst als jongensteams.