string(30) "feestelijk-verzorgd-kerstdiner" Feestelijk verzorgd kerstdiner

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Feestelijk verzorgd kerstdiner

donderdag 20 december 2012

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


voor ouderen in het Land van Cuijk

Op donderdag 20 december vanaf zes uur ’s avonds zullen ook dit jaar weer zo’n 150 ouderen uit de gemeenten in het Land van Cuijk genieten  van een feestelijk kerstdiner dat wordt aangeboden door Hotel Cuijk in samenwerking  met de brede regionale welzijnsorganisatie Radius en de Lionsclub Land van Cuijk en  Overmaze. De deelnemers zijn door zogenaamde Wonen Welzijn Zorg coördinatoren van Radius benaderd en van harte uitgenodigd om aan het diner deel te nemen.  Deze volledig verzorgde avond zal in het teken staan van “Jong voor Oud” maar de precieze invulling hiervan blijft nog even een verrassing. Na een welkomstwoord en een  welkomstdrankje met sfeermuziek op de achtergrond zal de avond worden geopend met  enkele korte toespraken door - onder anderen - burgemeester Hillenaar van gemeente Cuijk.  Vervolgens zal er een feestelijk viergangendiner worden geserveerd.  Een bijzonder onderdeel van het diner is een eigentijds kerstverhaal opgevoerd door   leerlingen van de basisschool uit Holthees onder begeleiding van Marijke van Bergen en een  aantal jeugdige muzikantjes van harmonie Semper Unitas uit Sambeek.  

Een feestelijke en gezellige avond
December is doorgaans een gezellige maand om samen te vieren. Helaas geldt dat niet voor  iedereen en het komt nog te vaak voor dat er mensen zijn die zich tijdens de feestdagen eenzaam voelen. Een feestelijke avond als deze is voor de ouderen uit de omgeving een waar geschenk waar zij nog lang met vreugde aan terugdenken. Meestal kennen de  deelnemers elkaar voor het diner niet, maar velen van hen zoeken elkaar na afloop nog eens op. Het creëren van zulke duurzame projecten is een van de doelstellingen die de Stichting  Welzijn Ouderen in het Land van Cuijk en Radius nastreven. Voorzitter van de Cuijkse  SWO-afdeling Jan Pleunis zegt hierover: “Met de kerstdiners willen we ouderen in de eerste plaats op een prachtige avond trakteren. Het opbouwen van meer duurzame contacten  zijn voor deze groep extra belangrijk. Een groot deel van onze activiteiten zijn ook daar op gericht. We zijn heel blij met de samenwerking tussen de regionale welzijnsorganisaties, Hotel Cuijk en de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze waardoor deze avond inmiddels  voor de achtste keer kan worden georganiseerd. We hopen dan ook dat deze traditie nog  lang door kan gaan.”

Vrijwilligers maken het mogelijk
De kerstdiners voor alleenstaande ouderen worden landelijk al sinds 2002 georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds en Van Der ValkHotels en Restaurants. Vrijwilligers van de samenwerkende ouderenorganisaties uit de regio verzorgen belangeloos het vervoer van  de deelnemers van en naar het diner. Verder zorgt Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze  samen met door coördinatoren van Radius voor de ontvangst en invulling van de avond en  begeleiden haar leden het diner. Hans Hutten, voorzitter van de Lionsclub, voegt toe: “Ook  voor ons als Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is dit mooie maatschappelijke initiatief  elk jaar weer een heel speciale gebeurtenis. Onze leden en hun partners zullen alles in het  werk stellen om voor deze ouderen een fantastisch kerstdiner te verzorgen”