string(34) "open-monumenten-dag-gemeente-cuijk" Open Monumenten Dag gemeente Cuijk

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Open Monumenten Dag gemeente Cuijk

zondag 10 september 2017 13:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de zes kerkdorpen van de gemeente Cuijk 

Open Monumenten Dag op zondag 10 september in de gemeente Cuijk.

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn er meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk.
De gemeente Cuijk zelf en in de omliggende kerkdorpen hebben ook een aantal zeer mooie monumenten en monumentale gebouwen die het bezoeken meer dan waard zijn.

De stichting Cultureel Hart Cuijk is gevraagd om samen met de kerkdorpen op zondag 10 september een “special” te creëren om de verschillende monumenten extra onder de aandacht van de bevolking van het Land van Cuijk te brengen.

Om de mogelijke bezoekers te stimuleren meerdere bezoeken te brengen aan al het moois dat wij in onze gemeente hebben, heeft de stichting het plan om op zondag 10 september vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur een drietal passagiers busjes in de vorm van een gratis " Hop-On = Hop Off systeem te laten rijden langs de 6 monumenten in de gemeente Cuijk, welk tevens als opstapplaatsen zullen fungeren, dit zijn in :

1. Cuijk : extra opstapplaats gemeentehuis Molen Jan van Cuijk,
2. St. Agatha : Kruisheren Kloosterkerk,Erfgoedcentrum Kloosterleven,
3. Haps : H. Nicolaaskerk,
4. Beers : Beeld Beerse Overlaat, St. Lambertuskerk,
5. Linden : H. Lambertuskerk,
6. Katwijk : Maria/Lourdes grot H. Martinuskerk,

Natuurlijk kan dit initiatief alleen slagen als op deze dag de monumenten open en bemand zullen zijn voor de benodigde uitleg.
Door drie busjes met tussenposes achter elkaar de route te laten rijden kunnen bezoekers naar keuze bij een monument in- of uitstappen.
De verwachting is dat het rijschema de bezoekers de gelegenheid geeft rond 20 minuten of een veelvoud er van bij een monument rond te kijken alvorens er weer een busje aan komt waar met op kan stappen om het volgende monument te bezoeken.

Om een en ander nog aantrekkelijker te maken voor de bezoekers zijn de desbetreffende monumenten gevraagd om voor deze dag iets extra's te bieden. Maar dat is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de beheerder monument ter plaatse.
Wel wordt er voor de bezoekers een quiz opgesteld, om tijdens de reis of bij het monument in te vullen, waar een leuk prijsje aan verbonden zal zijn.

Naast een bezoek aan de desbetreffende monumenten heeft het stichting bestuur contact op genomen met horeca bedrijven in de directe omgeving van de vermelde monumenten. Zij willen komen met een extra aanbieding voor de bezoekers van deze monumenten om een rustpunt bieden op hun culturele reis.

Natuurlijk zullen een aantal monumenten ook zaterdag 9 september open zijn.

Website:
www.cultureelhartcuijk.nl
info@cultureelhartcuijk.nl

10/09/2017 Van: 13.00 Tot: 17.00
In de zes kerkdorpen van de gemeente Cuijk