string(23) "thema-avond-vleermuizen" Thema-avond Vleermuizen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Thema-avond Vleermuizen

dinsdag 19 september 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Het Buitenhuis, Beukenlaan 8 in Velp (N-Br.)

Hoewel vleermuizen voor sommigen griezels zijn, blijken het juist heel sociale dieren. Dieren ook, die heel nuttig zijn voor de natuur. Voor wie meer wil weten over het leven van de vleermuis organiseert IVN Grave op dinsdag 19 september een thema-avond over deze nachtdieren.
Op zaterdagavond 23 september om 20.00u is er vervolgens een vleermuizen-excursie; belangstellenden gaan dan met gids op pad op landgoed Mariendaal om vleermuizen in levende lijven te bekijken/horen. Vertrekpunt: Buitenhuis bij de kinderboerderij.

Amateur-vleermuisdeskundige Carlo Wijnen, die zich al jaren verdiept in het leven van vleermuizen, verzorgt de lezing op 19 september. Aan de hand van foto’s schetst hij een beeld van het leven van de vleermuis; hij vertelt daarbij over het gedrag van de dieren, hun voedsel, winterslaap en ook over de bescherming van de soort. Hij zal zeker ook stilstaan bij de zogenaamde “echolocatie” die vleermuizen gebruiken om zich beter te kunnen oriënteren in het donker. Echolocatie is het vermogen om voorwerpen te lokaliseren door zelf geluid uit te zenden, en te luisteren naar de echo die wordt ontvangen. Ook de vleermuizen-wandeling wordt begeleid door de heer Wijnen. Daarbij laat hij de verschillende vleermuizen die leven op landgoed ‘Mariëndaal” ‘horen’ en demonstreert de apparatuur waarmee dit gebeurt.

Aanmelden
Deelnemers aan de thema-avond wordt gevraagd zich tevoren aan te melden bij Lia Lobel : 0486-475388 of lobelia@home.nl. Kosten voor de avond zijn €3,- per persoon.


Website:
www.ivn.nl/afdeling/grave 

19/09/2017 Van: 20.00 Tot: 22.00
Plaats en lokatie:
Het Buitenhuis, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp (N-Br.)