string(34) "excursie-op-zoek-naar-vleermuizen-" Excursie: Op zoek naar vleermuizen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Excursie: Op zoek naar vleermuizen

zaterdag 23 september 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Het Buitenhuis, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp (N-Br.) 

Hoewel vleermuizen voor sommigen griezels zijn, blijken het juist heel sociale dieren. Dieren die ook heel nuttig zijn voor de natuur. Voor wie meer wil weten over het leven van de vleermuis organiseert IVN Grave op zaterdagavond 23 september om 20.00u een vleermuizen-excursie; belangstellenden gaan dan met gids op pad op landgoed Mariendaal om vleermuizen in levende lijven te bekijken/horen. Vertrekpunt: Buitenhuis bij de kinderboerderij.

Amateur-vleermuisdeskundige Carlo Wijnen, die zich al jaren verdiept in het leven van vleermuizen, begeleidt de vleermuizen-wandeling. Daarbij laat hij de verschillende vleermuizen die leven op landgoed ‘Mariëndaal” ‘horen’ en demonstreert de apparatuur waarmee dit gebeurt.

Vleermuizen zijn voor veel mensen enge beesten waar men bang voor is. Sommige mensen vinden vleermuizen zelfs angstaanjagend. Ook doen verhalen de ronde dat vleermuizen per ongeluk in het haar van mensen vast komen zitten. Wat veel mensen niet weten is, dat vleermuizen sociale dieren zijn die heel belangrijk zijn voor de natuur bijvoorbeeld omdat zij veel insecten eten, tot wel 3000 muggen per nacht. Vleermuiswerkgroep Noord Brabant zet zich in om de vleermuizen weer meer kans te geven zich in de natuur uit te breiden. Zo worden er in Grave, Reek, Nistelrode en Zeeland vleermuiskasten geplaatst en gemonitord.

Deelnemen aan de wandeling is gratis; aanmelden is niet nodig. De wandeling is ook leuk voor kinderen. Als het regent op de avond van 23 september laten de vleermuizen zich niet zien; de excursie wordt dan verplaatst naar zaterdag 30 september.


Website:
www.ivn.nl