string(24) "uitnodiging-snackattack-" Uitnodiging SnackAttack

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Uitnodiging SnackAttack

vrijdag 3 november 2017 12:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


ROC de Leigraaf, Jan van Cuijkstraat 52, 5431 GC Cuijk

Welke middelbare scholieren maken de lekkerste gezonde snack?

Graag nodigen we u uit voor het SnackAttack event op vrijdagmiddag 3 november 2017 a.s.
SnackAttack is een wedstrijd voor middelbare scholieren van Metameer om een lekkere en gezonde snack te ontwikkelen. Dit als alternatief voor de traditionele snack.

Een Goei Leven
De wedstrijd is ontwikkeld door vijf studenten van HAS Den Bosch en wordt georganiseerd in het kader van een Goei Leven. Een Goei Leven staat voor een nieuwe leefstijl die gezond en duurzaam is én met behoud van onze bourgondische aard. Het doel: smakelijke en gezonde voeding voor iedereen – jong en oud –, duurzaam en lokaal geproduceerd zonder verspilling.

SnackAttack
Met SnackAttack maken we scholieren bewust van de voordelen van gezond, duurzaam en lokaal voedsel. Niet alleen door met lokale producten een lekkere en gezonde snack te maken. Maar ook in de vorm van een les op school die in de week voorafgaand aan de wedstrijddag is gegeven.

Professionele jury
Zes groepen van zes leerlingen maken vrijdag 3 november onder begeleiding van een kok van ROC de Leigraaf op basis van een eigen receptuur een snack. De snacks worden beoordeeld door een professionele jury met onder andere Martien Bos van het Smaakcentrum Land van Cuijk.

Programma
U bent vanaf 12:30 uur welkom. Het programma begint om 13.00 uur. De leerlingen verfijnen de receptuur in overleg met de kok en starten daarna met het bereiden van de snack. Tegelijkertijd wordt voor de aanwezige ouders en gasten een quiz over gezonde en duurzame voeding georganiseerd. Om 16 uur wordt de winnende groep bekend.

Meer informatie?
www.goeileven.nl