string(44) "bijeenkomst-over-lezen-met-een-leesbeperking" Bijeenkomst over lezen met een leesbeperking

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Bijeenkomst over lezen met een leesbeperking

donderdag 30 november 2017 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bibliotheek Mill

Op donderdag 30 november verzorgt BiblioPlus een voorlichtingsbijeenkomst over lezen met een leesbeperking, over Passend lezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Mill en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Leesbeperking

Er zijn verschillende aanleidingen waarom het lezen van gedrukte en geschreven tekst moeilijk of onmogelijk is. De belangrijkste reden is slechtziendheid of blind zijn. Maar er zijn ook andere redenen te noemen waarom het lezen van een boek, krant of tijdschrift lastig is. Bijvoorbeeld bij dyslexie of na hersenletsel. Het luisteren naar een gesproken boek kan ook een uitkomst zijn voor mensen met een motorische beperking, die geen boek kunnen vasthouden enz.

Passend lezen

Speciaal voor mensen met een leesbeperking biedt de Bibliotheek de service Passend lezen. Want lezen kan altijd! Wie lid is van een lokale bibliotheek en een leesbeperking heeft, kan eenvoudig zonder extra kosten genieten van de mooiste luisterboeken. Hoe dit werkt en welke vormen van dienstverlening mogelijk zijn, wordt uitgelegd tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek. Voor wie zijn of haar geldige bibliotheekpas meeneemt, is het mogelijk ter plekke een gratis account aan te maken voor de dienstverlening Passend lezen. Heeft u belangstelling om te komen, meld u dan vooraf aan. Dit kan via www.biblioplus.nl of aan de balie van de bibliotheek. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen.

Website:
www.biblioplus.nl