Ons Plattelandsrondje trapt Fietsfeest Land van Cuijk af

Nieuwsbericht van vrijdag 10 mei 2024

Hoe leuk is het om in zes weekeinden, al fietsend, het hele Land van Cuijk beter te leren kennen? Dat kan tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk 2024. 

Vond het Fietsfeest vorig jaar nog plaats op één zaterdag en zondag in juli, in 2024 kan in zes verschillende weekeinden tekens één route in een ander deel van het Land van Cuijk worden gefietst. De eerste van de zes routes is Ons Plattelandsrondje op zondag 19 mei. 

In 2024 staan vijf van de zes Fietsfeestroutes in het teken van ‘kunst’. Ze gaan onder meer langs opvallende kunstobjecten, beeldentuinen, ateliers van kunstenaars en kunstmarkten.

De enige uitzondering op die regel is Ons Plattelandsrondje op zondag 19 mei. Op die dag kun je een kijkje nemen bij de leden van de jubilerende vereniging Verrassend PlatteLand van Cuijk. Neem een kijkje op een van de campings, doe mee met de extra activiteiten die op de verschillende locaties worden georganiseerd, geniet van de proeverijen of plof neer op een van de vele terrasjes. Op de website van Verrassend Platteland van Cuijk vind je onder ‘Ons Plattelandsrondje’ een overzicht van alle deelnemende bedrijven. Je kunt zelf jouw route bepalen. Deelnemers dingen mee naar mooie prijzen.

De andere vijf fietsweekeinden vinden plaats op 22 en 23 juni (Beeldenstorm in Cuijk), 6 en 7 juli (de kunstroute Boeren, Burgers en Bourgondiërs in Mill), 20 en 21 juli (KunstZinnig in Overloon en Vierlingsbeek), 24 en 25 augustus Over de Drempel (de kunstroute in Grave) en 31 augustus en 1 september De Kunst van het Geloven (een kunstroute door Boxmeer en Sint Anthonis)

Het Fietsfeest Land van Cuijk is een initiatief van de toeristische-recreatieve platforms in het Land van Cuijk, in samenwerking met Visit Land van Cuijk. Voor meer informatie over het Fietsfeest Land van Cuijk zie www.fietsfeestlandvancuijk.nl