Avondvierdaagse Boxmeer 4 t/m 7 juni, routes voortaan ook via de smartphone te volgen

Archief
Nieuwsbericht van woensdag 15 mei 2024

Het is bijna zover, de Avondvierdaagse Boxmeer kan zoals gebruikelijk in de eerste volle week van juni binnenkort van start. Dus van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juni 2024 kan er weer gewandeld worden (5, 10, 15, 20, 25 of 40 km).

De avondvierdaagse is een vierdaagse, dus het is zeker de bedoeling om ook 4 dagen te wandelen. Dan ontvangt de deelnemer ook de mooie originele Avondvierdaagse medaille (en desgewenst een diploma).

Om een belangrijke impuls te geven aan het in beweging krijgen van de jeugd is de deelname voor de leerlingen van de deelnemende basisscholen gratis. Men krijgt dan een medaille en dagelijks de nodige traktaties. Dit is mogelijk door enkele grote sponsors en ervan uitgaande dat de begeleiders van de jeugd wél per dag of voor vier dagen voor hun eigen deelname betalen. 

Inschrijvingen

Inschrijving geschiedt via de deelnemende basisscholen of kan tot en met 3 juni digitaal via www.vierdaagseboxmeer.nl. Dit kan ook nog contant op de eerste inschrijvingsdag, maar dan betaalt u meer en is er een wachtrij. Ook als u met uw kind wilt meelopen is het gewenst vooraf digitaal in te schrijven. U maakt het dan mede mogelijk om voor de basisschoolleerlingen gratis te kunnen laten deelnemen en u ontvangt zelf ook een traktatie. Ook voor degenen die eens een dagje willen meelopen om het uit te proberen.

Routes

Alle routes zijn inmiddels beschreven en gecontroleerd. De eerste dag gaan we richting Beugen, de tweede dag richting Sint Anthonis, de derde dag richting Oeffelt en de laatste dag richting Vierlingsbeek/Overloon.

De deelnemers kunnen de routes volgen op meerdere manieren:

  • Door middel van bordjes die langs de gehele route worden geplaatst
  • Door het volgen van een uitgebreide beschrijving
  • Aan de hand van een overzichtskaart die bij de start wordt uitgereikt
  • Met behulp van de eigen smartphone. Door de QR-code te scannen die op de bij de start uit te reiken overzichtskaart staat kan de route tot op de meter gevolgd worden, is deze te zien en worden ook aanwijzingen gegeven. Dit kan via de (desgewenst gratis te downloaden) app van RouteYou.

Starten

Het startbureau is vanaf dit jaar gevestigd in sporthal ’t Hoogkoor, Koorstraat 1 te Boxmeer. Daar is dan uiteraard ook de finish.

Eenieder die digitaal heeft ingeschreven ontvangt een QR-code als inschrijvingsbewijs. Op de mobiele telefoon of uitgeprint dient deze te worden getoond als bewijs om te kunnen starten. Met die QR-code kan de wandelaar direct naar de startrij in ’t Hoogkoor om deze te laten scannen en deze ontvangt dan een polsbandje en de routebeschrijving waarna op het daarvoor geldende tijdstip kan worden gestart. Voor de 5 en 10 km is dat tussen 17.30 en 19.00 uur. Voor de langere afstanden is dat vanaf 15.00 uur (zie de website voor precieze informatie). Ter controle onderweg ontvangen de deelnemers op de 5 en 10 km ook een knipkaart. Dagelijks moet men zich ook weer met de QR-code in ’t Hoogkoor afmelden.