Duo Expositie Beppe Vermeent en Diny Lamers

Archief
Nieuwsbericht van donderdag 04 juli 2024

Beppe en Diny hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet bij schilderlessen in een Kunstencentrum. Doordat de werkstukken op les vaak niet af waren zijn ze dit thuis samen gaan doen. Sinds die tijd zijn ze bevriend, schilderen samen en hebben vele schilder- en tekencursussen en workshops gevolgd in allerhande technieken. Het experimentele en intuïtieve verbindt hen maar verder hebben ze een eigen stijl ontwikkeld.

Beppe Vermeent

Thema: Water, Kleurencompositie in blauw  

De schilderijen van Beppe ontstaan door een gedachte aan de natuur, vaak met water. Door dit uitgangspunt te visualiseren ontstaat beweging en vervloeien de kleuren. Haar kleurenpalet is ingetogen en de hoofdkleur is blauw omdat zij zich in die kleur het beste kan uiten en terugtrekken. De tegenstellingen in de natuur en in haarzelf komen terug in de schilderijen door de techniek van vervagen en toevoegen. Soms is het een uitdaging om tot een harmonieus schilderij te komen. Schilderen is voor haar belangrijk omdat ze haar emoties erin kan uiten. Vaak is het resultaat ingetogen en mediatief. 

Diny Lamers

Thema: Expressie in kleur

Het werk van Diny is sprekend van kleur en vorm. Ze werkt altijd met olieverf en graag in vele laagjes waardoor er reliëf ontstaat. Haar palet is samengesteld uit de primaire kleuren met veel oranje en geel waar ze vrolijk van wordt. Vanuit intuïtie begint ze met een kleur voor de achtergrond, vervolgens een willekeurige toets verf waardoor de dialoog met het doek en de verf begint. Schilderen, kijken, toevoegen, weglaten, het doek draaien. Als er een “mooie” achtergrond is, volgt verdieping en nuancering. Het resultaat is uitbundig, abstract en soms figuratief. 

Regelmatig maakt ze uitstapjes naar realistisch fijnschilderen met olieverf op kleine paneeltjes of zwart/wit tekeningen waar ze zich helemaal in kan verliezen.

6 en 7 juli 2024 van 12.00 tot 17.00 uur in het Pakhuis in Cuijk

Wij wensen je net zoveel plezier met kijken als wij met het schilderen!