Gratis kopje koffie of thee komende zaterdag en zondag tijdens Fietsfeest Land van Cuijk bij de kape

Nieuwsbericht van vrijdag 05 juli 2024

Na Ons Plattelandsrondje en Beeldenstorm in Cuijk is de Millse Kunstroute ‘Boeren, Burgers en Bourgondiërs’ de derde van zes fietsroutes die onderdeel vormen van het Fietsfeest Land van Cuijk. Zo’n dertig opmerkelijke kunstobjecten staan opgesteld langs een route van 15 kilometer die grotendeels door het buitengebied van Mill gaat.

Hoewel ‘Boeren, Burgers en Bourgondiërs’ nog tot eind september op alle dagen kan worden gefietst, staat de Kunstroute dit weekeinde, zaterdag 6 en zondag 7 juli extra in de schijnwerpers. Op zondag 7 juli zijn ook veel kunstenaars aanwezig voor een ‘meet & greet’ bij hun eigen werk. Daarnaast vindt in dit weekeinde in de aan de route gelegen Mariakapel een bijzondere expositie plaats van houtsculpturen, gemaakt door Marcel Peters. De tentoonstelling opent op beide dagen om 11.00 en duurt tot 15.00 uur. Livemuziek zorgt voor extra sfeer tijdens de tentoonstelling. Tevens is er op deze locatie gratis koffie of thee verkrijgbaar, dit wordt aangeboden door het Ondernemers Collectief Mill en Nici Koffie en Automaten uit Mill.

De Kunstroute Mill is dit jaar voor de elfde keer uitgezet. De organisatie is in handen van een werkgroep van het toeristisch-recreatieve platform Ontdek Mill.

De route volgt geen knooppunten, maar heeft een eigen routekaart en -beschrijving. De kaart kan worden gedownload via onder meer www.fietsfeestlandvancuijk.nl

Bijzonder is ook dat je zelf mag bepalen waar je de route start en eindigt; er is geen officieel begin- of eindpunt van de kunstroute.

Het Fietsfeest Land van Cuijk is een initiatief van de toeristische-recreatieve platforms in het Land van Cuijk, in samenwerking met Visit Land van Cuijk. De platforms hebben zelf aantrekkelijke routes samengesteld, waarbij de fietsers steeds langs opvallende kunstobjecten, beeldentuinen, ateliers van kunstenaars en -waar mogelijk- kunstmarkten gaan. De laatste drie Fietsfeestetappes zijn op 20 en 21 juli (KunstZinnig in Overloon en Vierlingsbeek), 24 en 25 augustus Over de Drempel (de kunstroute in Grave) en 31 augustus en 1 september De Kunst van het Geloven (een kunstroute door Boxmeer en Sint Anthonis)

Voor meer informatie over het Fietsfeest Land van Cuijk zie www.fietsfeestlandvancuijk.nl.