Lotte, Eva en Noor: rondemissen van Daags na de Tour 2024

Nieuwsbericht van maandag 15 juli 2024

Lotte Peeters (19), Eva Cornelissen (18) en Noor Ottevanger (21) zijn de rondemissen van Daags na de Tour 2024. Voor de één gaat een jarenlange wens in vervuling. Naar de ander kijken ze in zorgcentrum Symfonie al uit… En de laatste bezoekt Daags na de Tour voor het eerst. Tijd voor een kennismaking, waarbij ze enthousiast en stralend hun verhaal doen. 

“Een rondemiss vindt het niet spannend om in de schijnwerpers te staan, en is niet verlegen”, vertelt Ellen Ohoioeloen, die sinds 2016 de selectie van de dames voor haar rekening neemt. “Ik streef er naar om zo inclusief mogelijk te zijn, en sluit niets uit. Het allerbelangrijkste is dat de rondemiss écht uitkijkt naar deze mooie dag.” En dat doen ze. Alle drie spreken ze over een ‘once-in-a-lifetime’ kans, die ze echt niet willen missen. 

Lotte

“Ik zei vijf, zes jaar geleden al tegen Pierre Hermans dat ik graag rondemiss wilde zijn”, begint de 19-jarige Lotte Peeters uit Boxmeer enthousiast te vertellen. “Ik was toen natuurlijk nog veel te jong. Als ik Pierre in de jaren daarna tegenkwam, maakten we er ook altijd grappen over. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik het nu mag doen. Het lijkt me zo’n geweldige ervaring om achterop de cabrio over het parcours te rijden. Dan zie je pas echt hoeveel mensen er langs de kant staan. In mijn geval zullen dat ook veel bekenden zijn, dus dat betekent veel zwaaien.”

Eva

Dat de 18-jarige Eva Cornelissen uit Sambeek dit jaar rondemiss is, vinden ze in zorgcentrum Symfonie – waar ze een bijbaantje heeft - geweldig. “Mijn collega vond het zo leuk dat ze tijdens de vakantieborrel iedereen bij elkaar riep, omdat ik ‘een nieuwtje’ had. Zowel de collega’s als bewoners komen kijken.” Waar ze het meest naar uitkijkt? “Ik vind het heel bijzonder om al die bekende wielrenners nu echt live te zien. Sport is voor mijzelf ook echt een passie; ik studeer zelfs Sportkunde aan de HAN. En daarnaast hou ik van gezelligheid. De perfecte combinatie voor Daags na de Tour, waar ik zelf ook al jaren met veel plezier heen ga.”

Noor

Voor de 21-jarige Noor Ottevanger uit Nijmegen is het de eerste keer dat ze Daags na de Tour bezoekt. Oorspronkelijk komt ze uit Den Haag, dus het evenement is voor haar nieuw. “Bijzonder dat ik dan meteen rondemiss ben, he!”, vertelt ze enthousiast. Haar vriend – die uit Boxmeer komt – zal in ieder geval langs de kant staan. Noor is nieuwsgierig naar de dag en heeft vooral zin om het met de andere meiden te beleven. “Het is toch hartstikke bijzonder allemaal. Wanneer maak je dat mee? Onze haren worden gedaan, net als onze make-up. In combinatie met het jurkje en de schoenen zorgt dat echt voor een complete metamorfose. Ik ben zo benieuwd.”

Samenwerking

De rondemissen schitteren ook dit jaar in de blauwe jurkjes van Carola van Benthum. Bij Arts & Evoi hebben ze bijpassende schoenen gevonden. Skin Corner zorgt voor de make-up. En Hairforce 1 uit Gennep – waarmee Charlene Haga genomineerd is voor de Jong Talent Award van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg – zorgt dit jaar voor een nieuwe haarcoupe.