Etappewinnaar Dylan Groenewegen aan de start in Boxmeer

Nieuwsbericht van woensdag 17 juli 2024

Dylan Groenewegen – winnaar van de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk 2024 – start maandag 22 juli aanstaande in Daags na de Tour. Hij krijgt daarbij gezelschap van onder andere Frank van den Broek, die we in de tweede etappe nog als groenetruidrager zagen. 

Ook Tour-rijders Wout Poels, Mike Teunissen, Danny van Poppel, Cees Bol, Bram Welten en Elmar Reinders staan aan de start. Verder zijn onder andere Ramon Sinkeldam en Bauke Mollema van de partij. “Het was een flinke kluif, maar we hebben volgens mij een mooi deelnemersveld”, aldus rondebaas Pierre Hermans. “De renners komen deze keer met het vliegtuig; door de Olympische Spelen in Parijs eindigt de Tour namelijk in Nice. Het was dus even puzzelen, maar we zijn blij dat zoveel profs bij ons willen starten.”

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen van Team Jayco AlUla won de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk. Bij zijn sprintsuccessen kan de huidige Nederlands kampioen altijd rekenen op zijn lead-out Elmar Reinders. Die brengt de sprinter op snelheid en wijkt ook in de bergen niet van zijn zijde. In Boxmeer staan ze ook samen aan de start. Zet Elmar Reinders de perfecte sprint in voor Groenewegen? We zien het 22 juli. 

Frank van den Broek

Met Frank van den Broek van Team DSM – Firmenich – PostNL haalt Daags na de Tour nog een smaakmaker naar Boxmeer. De jonge renner leek in de eerste etappe op weg naar de ritzege én gele trui, maar gunde de winst aan zijn kopman Romain Bardet. Wel ging hij in de tweede etappe van start in de groene trui én had hij de gouden rugnummers die bij de ‘prijs’ voor de meest strijdlustige renner uit de etappe horen. Zijn ploeggenoot Bram Welten komt ook. Hij moest helaas de Tour verlaten na de vijftiende etappe, omdat hij niet binnen was binnen de vooropgestelde tijdslimiet. Huilend kwam de tourdebutant over de finish; in Boxmeer kan hij op een warm welkom rekenen. 

Mike Teunissen

‘Beste helper van de tweede week’ Mike Teunissen (Intermarché – Wanty) rijdt ook mee in Daags na de Tour. Hij is een onmisbare ploegmaat voor groenetruidrager Biniam Girmay. Zijn actie in de 12e etappe springt eruit; Biniam Girmay leek te ver in de achterhoede verzeild geraakt in de slotkilometer, maar Teunissen loodste hem naar voren. Zo kon de Eritreeër zijn derde zege in deze Tour pakken. 

Wout Poels

Ook Wout Poels (Bahrain Victorious) is weer van de partij in Boxmeer. De renner – die door een verkoudheid minder van start ging – hoopt in de laatste dagen van de Tour de France toch nog zijn kansen te pakken. Opgeven past niet bij Wout Poels; in de Vuelta won hij in 2023 tenslotte ook pas in rit twintig. 

Cees Bol

Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) is een belangrijke schakel in de sprinttrein van Mark Cavendish. Deze Tour resulteerde dit in een historische zege. Mark Cavendish won de vijfde etappe. Dat is zijn 35e etappezege in de Ronde van Frankrijk. Een record waarmee de Brit zelfs Eddy Merckx achter zich laat. 

Danny van Poppel

Danny van Poppel (Red Bull - BORA – hansgrohe) ging deze Tour van start als de ‘bodyguard’ van Primoz Roglic. Zijn taak? Zorgen dat de kopman, zoveel mogelijk energie kon sparen. Helaas moest de Sloveen na een zware valpartij de Ronde van Frankrijk verlaten. 

Bauke Mollema

Bauke Mollema – die in het verleden twee etappes won de Ronde van Frankrijk – klimt in Boxmeer juist weer op de fiets. De renner van Lidl-Trek werd niet geselecteerd voor zijn 13e deelname aan de Tour de France en heeft dus uit kunnen rusten. Zijn nieuwe doel: het WK op de weg in Zwitserland, eind september. 

Ramon Sinkeldam

Ramon Sinkeldam staat voor het laatst aan de start van Daags na de Tour. De renner van Alpecin-Deceuninck is bezig aan zijn laatste seizoen. Fans die de voormalig Nederlands kampioen nog eens aan het werk willen zien, zitten dus goed in Boxmeer.