Lorena Wiebes en Chantal van den Broek-Blaak aan start Daags na de Tour

Nieuwsbericht van maandag 22 juli 2024

Lorena Wiebes, die net de Baloise Ladies Tour op haar naam heeft geschreven, is er maandagmiddag ook bij tijdens Daags na de Tour in Boxmeer. Ook Nederlands Kampioene Chantal van den Broek-Blaak gaat van start. De deelnemers elite/beloften vrouwen starten om 16.45 uur en rijden naar 60 kilometer. 

Lorena Wiebes

Zet Baloise Ladies Tour-winnares Lorena Wiebes haar reeks overwinningen voort in Boxmeer? Ze is in ieder geval van de partij de dag, nadat ze de winst pakte in de rittenkoers. Maar liefst vijf keer stond ze daar op het erepodium. Ze is sowieso in goede doen. Zo won ze dit jaar ook al Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs. 

Kampioenen

Nederlands kampioene Chantal van den Broek-Blaak (TEAM SD WORX – PROTIME) is niet de enige kampioene die aan de start in Boxmeer verschijnt. Zo staat ook Babette Rosman (MtD Women Cycling Team) aan de start. Zij won vorige maand nog verrassend het NK Sprint Triathlon. Wendy Oosterwoud (NWVG-UPLUS) won vorig jaar het WK Gravel in de categorie 19-34 jaar. 

Opvallende namen

Maar denk ook aan rensters die zich recent internationaal in de kijker reden, zoals laatbloeier Femde de Vries (Visma |Lease a Bike) , die knap derde werd in de 3e etappe van De Ronde van Zwitserland. En haar ploeggenoot Lieke Nooijen, die vierde werd in de openingstijdrit van de Giro d’Italia. 

‘Collega’ geletruiwinnaar

Wie verder opvalt is Sophia Zwaan. Zij is indirect een ploeggenoot van geletruiwinnaar Tadej Poga?ar. Zij rijdt namelijk voor UAE Development Team.

Daags na de Tour

Nu het deelnemersveld van de vrouwen rond is, kan rondebaas Pierre Hermans uitkijken naar een mooie editie van Daags na de Tour. Hij is tevreden. “We hebben zowel bij de mannen als vrouwen een mooie deelnemersveld, ondanks de uitdagingen die op ons pad kwamen. En daarnaast zien we dat er veel jong talent op komst is. Zo doen er maar liefst 75 kinderen mee aan onze Dikke Banden Race. Daarmee is inschrijven niet meer mogelijk. In combinatie met een gevarieerd horecaprogramma en mooi weer, wordt het weer een fantastisch wielerfestijn in Boxmeer.”