Twee zomeravondconcerten klassieke muziek in het Vincentiuskerkje in Velp

Nieuwsbericht van donderdag 25 juli 2024

Op woensdagavond 24 juli en donderdagavond 25 juli staan twee opkomende wereldtalenten klaar om u te betoveren met hun klassieke muziek in het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave. Deze concerten zijn onderdeel van het 'Pianofestival NederRijnLand Internationaal Euregio Rijn - Waal', waarbij Stichting Kunst in het Kerkje als gastheer optreedt voor deze bijzondere avonden.

De concerten beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in het Vincentiuskerkje Velp, Pastoor Loefsweg 1. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Echter, gezien de beperkte capaciteit van 80 zitplaatsen, hanteren we het principe 'wie-het-eerst-komt...'. Daarom openen we de deuren van de kerk al om 19.30 uur, zodat u rustig kunt plaatsnemen en kunt genieten van een drankje terwijl u wacht op het begin van het concert.

Hoewel de toegang gratis is, vragen we vriendelijk om een bijdrage aan de muzikanten, die met de pet zullen rondgaan om hun studie en deze masterclass te bekostigen. Gelieve contant geld mee te nemen voor deze donaties.

Woensdagavond 24 juli 2023 – 20.00 uur – Clara Strobel (België)

Clara Strobel (2002) uit België stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad Sint Niklaas bij Johan Lybeert. Tot 2019 studeerde ze aan de ‘Robert Schumann Musikhochschule’ in Düsseldorf in de jong-talent afdeling ‘Schumann Junior’, in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de ‘Hochschule für Musik, Theater und Medien’ in Hannover bij professor Ewa Kupiec. Haar brede muzikale interesse brengt haar ertoe, naast haar pianostudie, ook orkestdirectie te volgen.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd ‘Jugend Musiziert’ voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de 2de prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar. Ondanks haar jonge leeftijd beschikt ze al over een enorm repertoire, van barok tot hedendaagse muziek.

Donderdagavond 25 juli 2023 – 20.00 uur – Muzaffar Muidinov (Rusland)

Muzaffar Muidinov begon zijn pianostudie op 7-jarige leeftijd. Hij studeerde eerst aan het Conservatorium van het P.I. Tsjaikovski Staatsconservatorium in Moskou onder leiding van professor Tatiana Direktorenko. Sinds 2012 studeert hij aan de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg bij professor Evgeny Koroliov en momenteel rondt hij zijn masteropleiding af bij professor Hubert Rutkowski. 

Al op jonge leeftijd verwierf Muzaffar erkenning door het winnen van tal van prestigieuze concoursen en het opbouwen van een actieve concertcarrière in Rusland. Tijdens zijn verblijf in Moskou onderhield hij nauwe contacten met de Spivakov Foundation en nam hij deel aan tal van concerten voor de organisatie. Sinds het begin van zijn studie in Hamburg is Muzaffar een integraal onderdeel van het Live Music Now-project van de Yehudi Menuhin Foundation. Hij heeft een drukke concertagenda en treedt op in Oezbekistan. Duitsland, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje en Nederland. Door zijn samenwerking met het Baltic Youth Philharmonic Orchestra en het SV Symphony Orchestra heeft hij ruime ervaring opgedaan als pianist en begeleider.

Zijn successen omvatten het winnen van de Elise Meyer Foundation competitie in mei 2015 en het winnen van de 1e prijs op de Steinway Piano Sponsorship Competition in juni van hetzelfde jaar. 

Dit is de eerste keer dat Stichting Kunst in het Kerkje deelneemt aan de reeks concerten in de regio Boxmeer – Arnhem. Meer informatie over dit studentenfestival vindt u op www.pianofestival-nrl.eu 

Voor meer informatie over onze exposities en concerten van Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.