12 tot 25 oktober 2016 Dutch Agri Food week
Voedselproductie, voedselinnovatie, open deuren en genieten van voedsel ‘Good Food Better World’Van 12 tot 25 oktober 2016 vindt voor de tweede keer Dutch Agri Food Week plaats. Een open podium waar voedsel, voedselproductie en voedselinnovatie centraal staan met als motto ‘Good Food Better World’. Om innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van lekker en gezond voedsel.
Dutch Agri Food Week is een jaarlijks terugkerend event dat in oktober rondom Wereldvoedseldag plaatsvindt. Tijdens Dutch Agri Food Week laten boeren, ondernemers uit toeleverende – en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers door heel Nederland zien hoe zij werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Door letterlijk hun deuren open te zetten en helder te zijn wil de sector het contact met de samenleving versterken. Dutch Agri Food Week is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselinnovaties, voor zowel de professional als de consument.
Rode draad Dutch Agri Food Week 2016 ‘voedsel en gezondheid’
Het motto van Dutch Agri Food week is ‘Good Food Better World’. Alle innovaties hebben als doel lekker, gezond en veilig voedsel op een goede manier geproduceerd, met respect voor milieu en dierenwelzijn, zuinig met grondstoffen, intelligent door gebruik van technologie en helder over de manier van productie. Hiermee werken we aan een veerkrachtige wereld, met gezonde mensen, waarbij er voldoende voedsel is voor iedereen.
In 2016 zal binnen het motto ‘Good Food Better World’, voedsel en gezondheid een rode draad vormen door het hele programma. Via congressen, events, innovation tours voor bedrijven, workshops en festivals zullen de gangbare praktijk en innovaties op het gebied van gezond voedsel worden getoond en besproken: een gezonde productie van voedsel en eten geproduceerd met minder zout en minder vet; het toevoegen van vitamines en mineralen om gezond ouder worden en alternatieven als groentefriet en vezelburgers en ‘voeding op maat’ voor iedereen individueel. Van wetenschappelijk onderzoek en verwerking, ondernemerschap en eindproduct tot onderwijs voor kinderen. In oktober te zien en mee te maken tijdens Dutch Agri Food Week.
Meer informatie: www.dutchagrifoodweek.nl