Deel dit artikel ‹ Terug

Vier het Leven start dit najaar in Land van Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 19 september 2017


Vanaf komend najaar is het voor ouderen uit het Land van Cuijk mogelijk om via Stichting Vier het Leven naar Schouwburg Cuijk te gaan. De aftrap is op 30 november met My Fair Lady, de musical. De start in Cuijk is uniek te noemen. Het is namelijk voor ouderen uit de Brabantse omliggende dorpen in het Land van Cuijk mogelijk om deel te nemen aan de uitjes in de Cuijkse Schouwburg. Onder het motto “Samen uit, samen genieten” organiseert Vier het Leven theater- en concertbezoek met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen, of niet meer alleen op pad wil gaan. Deelnemende ouderen kunnen samen met vrijwilligers van Vier het Leven naar diverse voorstellingen in de Schouwburg in Cuijk. Een vrijwilliger begeleidt maximaal 3 ouderen per theateravond naar het gezellige theater in het centrum van Cuijk. Tijdens een middag of avond uit ontstaan nieuwe ontmoetingen tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers. Een bijzondere belevenis die het voor ouderen mogelijk maakt om mee te blijven doen.

De kracht van Vier het Leven zit in de menselijke aanpak, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer veilig thuisgebracht door een vrijwilliger. De begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen. De vrijwilligers zijn zelf cultuurliefhebbers. Zij bieden de ondersteunende arm en individuele aandacht die nodig is om samen te kunnen genieten.

In de afgelopen maanden zijn er de nodige voorbereidingen getroffen. Een team van vrijwilligers staat gereed om ouderen uit Cuijk en omstreken te begeleiden naar een cultureel uitje in Schouwburg Cuijk. Het programma is zeer divers. De aftrap is op donderdag 30 november met de musical My Fair Lady. Maar ook Rhytm of the Dance, de komedie Hendrik Groen en klassieke muziek met het Philharmonie Zuidnederland. Heeft u interesse of wilt u graag meer weten, kijk op de website www.4hetleven.nl of bel ons landelijke nummer: 035 524 5156.