Deel dit artikel ‹ Terug

Winterkasteel op Landgoed Tongelaar

Geplaatst op: dinsdag 21 november 2017


Kasteel Tongelaar in Mill is in december 4 weekenden lang het decor voor een winters programma vol workshops, een Kerst Shop-up, een Bier & Winter-BBQ, live muziek, een Levende Kerststal, een poppentheater en nog veel meer.

Sint en Pietjes
Zondag 3 december gaat het Winterkasteel van start met wel héle speciale gasten... Sinterklaas! En hij blijft de hele dag met zijn pietjes om spelletjes met de kinderen te doen, te knutselen, zingen, pepernoten bakken, pietenquizen en nog veel meer. Amerigo komt ook mee; hij mag die dag even uitrusten in de boomgaard. Voor € 4,50 koop je een strippenkaart waarmee je alle activiteiten kunt doen en krijg je ranja, een zakje pepernoten én een klein kadootje van Sinterklaas.

Kerstkindjes gezocht voor Levende Kerststal
16 en 17 december kun je in de oude toren aan het binnenplein een Levende Kerststal bezoeken. Toneelvereniging Miamtoca neemt je mee naar die ene bijzondere nacht in een betoverende setting tussen stro, diertjes en de eeuwen oude stenen van Tongelaar. Ouders die het leuk vinden om hun kindje voor een half uurtje ‘uit te lenen’ aan Maria en Josef mogen contact op nemen met Astrid Vlaar van Toneelvereniging Miamtoca. De ouders mogen natuurlijk ook zelf als Maria en Josef bij het kribje staan. Leuk voor het foto-album! Meer info: atvlaar@gmail.com

Muziek, Bier & Winter-BBQ (niet voor watjes ;)

Trek je kersttrui maar aan want op 17 december is het lekker buiten BBQ-en op het binnenplein. Met live muziek en Grill-meisters Hans en Guus achter de XXL BBQ-smoker. Kom gezellig speciaalbiertjes drinken van Brouwerij De Blauwe Knoop en luisteren of meezingen bij het kampvuurtje. Kortom, alle ingrediënten voor een goei pré-Kerstfeestje! “Muziek, Bier & Winter-BBQ op het plein” is van 14 tot 20 uur. Je hoeft niet te reserveren; er is open inloop en iedereen is welkom.

Kerst-Workshops Ralf Berends & Atelier Juuds

Twee profi’s in hun vak gaan de workshops verzorgen: de Millse bloemsierkunstenaar Ralf Berends geeft 3 workshops “Kerst-arrangement” maken. De meesterbinder leert je een groot kerststuk te maken om mee naar huis te nemen. Judith van Atelier Juuds leert je alle tips en trics van ‘Hand-lettering”. Na afloop ga je naar huis met je zelfgemaakte Wenskaarten of Kerstmenu’s én een materialen-zakje om thuis aan de slag te kunnen.

Winterwandelingen Brabants Landschap

Het kasteel is elke zaterdag en zondag geopend van 10 tot 17 uur voor koffie, lunch en speciaalbiertjes. Kinderen kunnen kerst-knutselen en er zijn warme vuurtjes, marshmellows, chocomel en Gluhwein in de 3-poot. Bovenal is Tongelaar een heel fijn uitgangspunt voor een flinke winterwandeling: zondag 24 en 26 december vertrekt er een gratis wandeling met gids van Brabants Landschap vanuit het informatiepunt in de toren. Maar op de site van het kasteel vindt u nog veel meer mooie wandel- en fietstochten om zelf te ondernemen.

Onder de Kersenboom
In de Eilandkamer van het kasteel is de hele maand een klein filiaaltje van “Onder de Kersenboom” ingericht. Deze Kerst Shop-up verkoopt brocante en ‘landelijk leven’ kadootjes.


Kerst Pop-up restaurant

Afsluiter van het Winterkasteel is het Kerstdiner in the Barn, op eerste en tweede Kerstdag. Chefkok Hans van der Steijn maakte een sprookjesachtig Kerst-menu dat hij vanaf 18 uur serveert. Aanschuiven kan alleen op reservering.

Meer informatie: www.kasteeltongelaar.nl
Adres: Tongelaar 12 in Mill
Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!
Parkeerplaats: Splitsing Hoogedijk/Vaardijk in Mill