Energiebeurs in Beugen op 3 november ‘Een duurzaam huis, zo doe je dat!’

Nieuwsbericht van vrijdag 18 oktober 2024

Hoe zorg je er voor dat je huis klaar is voor de toekomst: goed geïsoleerd, met groene energie en duurzaam verwarmd. Daar komt veel bij kijken. In verschillende dorpen zijn inwoners hier al actief mee bezig, samen met de gemeente Land van Cuijk. Om inwoners op weg te helpen organiseren lokale werkgroepen de komende tijd informatiebijeenkomsten. Om te informeren, inspireren én op weg te helpen. In Beugen organiseren de werkgroep Duurzame Warmte Beugen en de gemeente een regionale energiebeurs op zondag 3 november. Zo zetten we ons samen in voor een duurzaam Land van Cuijk

Energiebeurs

Op zondag 3 november staan de deuren van MFC het Kruispunt in Beugen voor je open van 12.00 – 15.00 uur. Je krijgt een warm welkom door de werkgroep en wethouder Bouke van Vught. Deze middag heeft een vrije inloop. Maak kennis met bedrijven op de energiemarkt. Ga in gesprek met een energiecoach en een financieel expert. En sluit aan bij (een van) de kennissessies:

  • 12.15 – 12.45 Een plan voor mijn huis
  • 12.15 – 12.45 Warmtepompen
  • 13.00 – 13.30 Een warmtenet?
  • 13.00 – 13.30 Isoleren
  • 13.45 – 14.15 Thuisbatterij
  • 13.45 – 14.15 Financiële regelingen

Ook voor de kinderen zijn er leuke dingen te doen. Van vieze proefjes met professor Stinkhaar tot lekker knutselen. Verder zijn er gratis poffertjes voor iedereen. Ook zorgen we voor koffie, thee en gebak.

Meer weten?

Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/duurzaam of mail naar duurzaam@landvancuijk.nl

Land van Cuijk verduurzaamt

Het klimaat verandert. Daar kunnen we niet omheen. Om te zorgen dat het Land van Cuijk een fijne plek blijft om te wonen en te leven moeten we nu dingen anders doen. Dat vraagt wat van iedereen. De gemeente werkt er hard aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Maar ook inwoners, bedrijven en organisaties moeten zelf dingen veranderen. Door bijvoorbeeld je huis en tuin te verduurzamen ben je beter voorbereid op hitte of juist regenoverlast. En met de juiste maatregelen bespaar je flink op je energierekening en vergroot je je wooncomfort. Bedrijven kunnen vaak op grotere schaal het verschil maken. Zo streven we er naar dat Land van Cuijk in 2045 klimaatneutraal is. Samen werken we aan een duurzaam Land van Cuijk.