Herstelwerkzaamheden rotonde Beersebaan 25 - 11 / 02 – 12

Nieuwsbericht van maandag 21 oktober 2024

Van 25 november 2024 tot en met 2 december 2024 is de rotonde Beersebaan/Heggerank/Spinding (bij het politiebureau) in Cuijk volledig afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting geldt voor verkeer uit alle richtingen. Onderhoudswerkzaamheden maken de afsluiting noodzakelijk.

Op de rotonde Beersebaan/Heggerank/Spinding wordt de deklaag vervangen. Daarnaast worden de betonelementen, die dienen als afscheiding tussen de rijbaan en de binnenste cirkel van de rotonde, op sommige plaatsen los liggen en beschadigd zijn. Uit een recente weginspectie blijkt dat met name de rotonde echt onderhoud nodig heeft om verder snel verval te voorkomen.

Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de rotonde zal het asfalt op de Beersebaan worden hersteld op enkele slechte plekken. Dit vindt plaats tussen de rotondes Beersebaan/Lavendel/ Beerseweg (bij autobedrijf Nabuurs) en de rotonde Beersebaan/Heggerank/Beersebaan/Spinding (bij het politiebureau). Het onderhoud wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Land van Cuijk. Uitvoerendc, aannemer is Gebr. Remmits BV.

Wethouder Sölez, portefeuillehouder Openbare ruimte: “Het is beter de rotonde nu op te knappen dan te wachten tot het echt niet meer kan, bijvoorbeeld als bij een strenge winter het asfalt kapotvriest. Dan moeten we spoedreparaties uitvoeren. Nu kunnen we dit onderhoud plannen en op tijd voorzorgsmaatregelen nemen zoals inwoners en ondernemers op tijd waarschuwen”.

Bij de afsluiting van de rotonde wordt een omleidingsroute ingesteld. De omleidingsroute loopt als volgt:

  • Wijk De Valuwe rijdt via Lavendel, Potbeker en Galberg
  • Dorp Katwijk rijdt via Lavendel, Potbeker en Galberg
  • Wijk Heeswijkse Kampen rijdt via Lavendel en Bostulp
  • Wijk Centrum rijdt via Beerseweg en Hapsebaan

De hulpdiensten, afvalinzamelaars, openbaar vervoer, e.d. zijn van de afsluiting op de hoogte gesteld.