Koninklijke onderscheiding voor Hans Klaassen uit Boxmeer

Nieuwsbericht van maandag 16 september 2024

Op zondagmiddag 15 september is de heer J.T.G. (Hans) Klaassen uit Boxmeer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt door burgemeester Marieke Moorman tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van de Truckrun in Boxmeer. 

Vanaf 1990 verricht de heer Klaassen diverse hand- en spandiensten voor de Truckrun in Boxmeer. Tot 2003 was hij vrijwilliger en daarna werd hij bestuurslid/penningmeester. Vanaf 2009 is hij ook Coördinator Verkeersregelaarspoule Land van Cuijk. Daarnaast is hij regelmatig te vinden als vrijwillige verkeersregelaar bij verschillende grote evenementen in het Land van Cuijk.

Hij is ruim 30 jaar, vanaf 1990 als vrijwilliger betrokken bij de Metworstrennen tijdens carnaval. Ook is hij vanaf 2002 hoornblazer van de Metworstvereniging en zorgt voor het opleiden en begeleiden van nieuwe hoornblazers. Daarnaast is hij als blazer het hele jaar aanwezig bij de ceremoniële ondersteuning van diverse bijeenkomsten. Hij was van 2008 tot 2020 trainer van een meisjesvoetbalteam van Olympia18 in Boxmeer. 

Hij wordt omschreven als een verenigingsman pur sang, waarop nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan. Hij is zeer actief en betrokken bij alle facetten van de Truckrun in Boxmeer en heeft een groot hart voor alle deelnemers. 

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van de heer Klaassen op lokaal niveau, heeft de Koning het besluit genomen om de heer Klaassen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.