Nieuwe masterclass Agro & Food op 11 januari 2016
De volgende Masterclass Agro & Food vindt plaats op 11 januari 2016. In het najaar van 2015 is de eerste Masterclass gehouden voor vertegenwoordigers uit de primaire sector en de industrie rondom het thema “Verwaarding en verspilling van voedsel en reststromen”. Doel van de masterclasses is het tot stand brengen van cross-overs tussen verschillende sectoren en het bieden van nieuwe inzichten en inspiratie.De laatste Masterclass van dit jaar (november 2015) had als thema “Anders kijken is meer zien”. Hierbij stond de volgende vraag centraal: “Hoe komen we als Agro & Food-regio tot meer innovatie- en ontwikkelkracht?” De avond - waaraan een selecte groep enthousiaste Agrifood-ondernemers deelnam, begon met een praktijkverhaal van Jos Hakkennes, een startende ondernemer die slateelt met visteelt combineert en bovendien werkt met mensen “met afstand tot de arbeidsmarkt”. Vervolgens gaf Roger Engelberts - lector Cocreatie aan de HAS Den Bosch en directeur van het bureau Imagro - zijn visie. Hij riep ondernemers op om verder te kijken dan het product of de dienst die ze verkopen: “Ga op zoek naar de reden waarom mensen dat product bij jou kopen. Als je deze drive vindt, zie je vanzelf nieuwe kansen en mogelijkheden”, aldus Engelberts. “Ontwikkeling en innovatie beginnen bij de vaardigheid om nieuwe allianties te sluiten en het vermogen om systemen en structuren te doorbreken.”
Meer weten over het Land van Cuijk als Agro & Food-Regio? Bekijk het filmpje hier.