Officiële opening freerunbaan Heeswijkse Kampen

Nieuwsbericht van dinsdag 22 oktober 2024

In 2021 besloot de voormalig gemeente Cuijk om diverse inwonerinitiatieven uit te voeren in het kader van de reserve wonen en leefbaarheid. Een van die initiatieven was de realisatie van een freerunbaan in het Toon Snoerenpark, Heeswijkse Kampen. Na jaren van voorbereiding kan deze freerunbaan geopend worden. Dat gebeurt op zaterdag 2 november a.s., 11.00 uur. Plaats: bij de freerunbaan zelf, adres Bostulp, Cuijk. De pers is van harte welkom bij deze opening.

Freerunbaan

Freerunning is een sport, waarbij een renner - de freerunner - zich sierlijk door de (meestal) stedelijke omgeving begeeft door muren, ramen, auto's en muren of trappen niet als obstakels, maar juist als hulpmiddelen te zien. Op een freerunbaan kunnen dit soort technieken beoefend worden. De aanleg van de freerunbaan in de Heeswijkse Kampen is een initiatief van jongeren die deze sport met enorm enthousiasme meer bekendheid willen geven in Cuijk. De voorziening kan door sporters van alle leeftijden worden gebruikt. Ook leerlingen van basisschool De Waai zullen gebruik gaan maken van de freerunbaan. Vermeldenswaard is dat de freerunbaan de eerste freerunbaan van geprint beton is in West Europa. De freerunbaan is gerealiseerd door Infrascoop uit Cuijk, in samenwerking met Silklines 3D-beton, onderdeel van Thijssen den Brok uit Mill en Onur van Rush World.

Opening

Nu de freerunbaan gereed is, is het tijd voor een feestelijke opening. Het programma is als volgt.

Programma

  • Openingswoordje wethouder Sölez.
  • Woordje door Yvette van Rijckevorsel, voorzitter wijkraad.
  • Demonstratie door freerunners.
  • Gratis workshop freerunning voor kinderen.
  • Einde bijeenkomst.

Oproep

Kinderen die zaterdag 2 november zin hebben om mee te doen aan de workshop freerunnen kunnen zich per e-mail aanmelden via ivohaerkens@gmail.com. De minimale leeftijd is 8 jaar. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt tot ongeveer maximaal 30 personen.