Symposium Samen de schouders onder een vitaal landelijk gebied 

Nieuwsbericht van vrijdag 06 september 2024

Gemeente Land van Cuijk kent grote uitdagingen voor het landelijk gebied. In oppervlakte is het immers de grootste gemeente van Noord-Brabant. Wethouders Mark Janssen van Gaal en Antoinette Maas zijn het erover eens: alleen door samen de schouders eronder te zetten, krijgen we het voor elkaar. Samen met ZLTO Land van Cuijk en Milieuvereniging Land van Cuijk organiseert de gemeente daarom dit symposium op 24 september, waarbij diverse partijen kunnen meedenken over het optimaal benutten van kansen en mogelijkheden voor het landelijk gebied. 

Mark Janssen van Gaal: ‘Het is onze taak om te zorgen voor een goede balans tussen agrarisch ondernemen, ruimte voor natuur, prettig kunnen wonen en recreëren. Samen met partijen als ZLTO en Milieuvereniging Land van Cuijk zetten we concrete stappen voor een duurzame, gezamenlijke toekomst.’ 

Hierbij wordt de kracht en kennis die er in het landelijk gebied zet benut. Antoinette Maas: ‘In onze visie voor het landelijk gebied zie je dat we het vaak net wat anders aanpakken. Dat doen we voortvarend, met oog voor de boeren, verbetering van de biodiversiteit en de kwaliteit van ons water, de bodem en de buitenlucht’. 

Wat kun je verwachten op het symposium?
Het symposium biedt een afwisselend programma. Zo zal een eerste uitwerking van de Visie Vitaal Landelijk Gebied worden gepresenteerd. Experts uit verschillende vakgebieden delen hun verhaal en inzichten. Op de informatiemarkt presenteren verschillende partijen interessante en innovatieve ontwikkelingen. Er zullen boeiende discussies worden gevoerd met experts uit de wetenschap én de praktijk. En natuurlijk is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten met andere bezoekers. Kortom, het is dé kans om mee te denken over kansen en mogelijkheden voor het landelijk gebied van Land van Cuijk.