Kunst van het Geloven

Locatie

Stichting Kunst van het Geloven
Grotestraat 71
5836 AC Sambeek

Meer informatie

Op zaterdag 31 augustus opent de tweejaarlijkse kunstmanifestatie “Kunst van het Geloven”. In diverse kerken en kapellen in de gemeente Land van Cuijk zal gedurende drie opeenvolgende weekenden hedendaagse kunst te zien zijn. Extra bijzonder is dat tijdens deze expositie voor het eerst kunstwerken tentoongesteld zullen worden in de Petrusbasiliek van Boxmeer. Het thema dat de kunstenaars dit jaar meekregen is “Grenzeloze Verbeelding”. Enkelen maakten speciaal voor hun locatie nieuw werk. Om niks te missen is er een mooie fietsroute beschikbaar en vinden er diverse activiteiten rondom de expositie plaats. 

Deelnemende kunstenaars

De stichting heeft voor deze editie van Kunst van het Geloven Marijke Cieraad en Esther Leenders, beiden met een lange staat van dienst in de wereld van de beeldende kunst, betrokken als curatoren. Zij zijn aan de slag gegaan om inspirerende kunstenaars bereid te vinden hun werk in de verschillende locaties te exposeren. Dat heeft geleid tot deelname van tien kunstenaars, met zeer uiteenlopend werk, en werkend vanuit verschillende kunstvormen.

Hoog in de toren van Sambeek zijn foto’s van vaandels te zien die Joyce Overheul uit Nieuwegein maakte op de straten van Teheran in Iran, en in het naastgelegen Kloosterhuis exposeert Lise Sore uit Breda een zeven meter hoog zelfportret, met potlood getekend op dunne kaasdoeken. David Bade uit Den Haag presenteert in de kloostertuin zijn “Zondebok”: een beeld dat onderdeel is van zijn installatie getiteld “Badevaart”.

In de bloedkapel van de Petrusbasiliek in Boxmeer zijn beelden te zien van Milian van Stokkum uit Sambeek, en verder exposeren in de basiliek geluidskunstenaar Kunrad uit Den Haag en Mandy den Elzen uit Breda, zij bouwt een installatie met plantenpreparaten op de trappen bij het altaar.

In het Koningskerkje in Vierlingsbeek toont Marjolein van der Wal uit Amsterdam kleurrijke godinnen gemaakt van textiel.

De Nepomukkapel wordt gevuld met sculpturen van Bas de Wit (Maastricht), en speciaal voor de Anthonius- en Nicolaaskapel in Groeningen maakt Razia Barsatie uit Amsterdam nieuw werk dat de zintuigen prikkelt.

In de Mariakapel exposeert Olaf Mooij uit Rotterdam zijn bekende sculpturen, waarin de auto (als “heilige koe”) een belangrijke plaats inneemt. Kortom: reden genoeg om deze bijzondere manifestatie te bezoeken. Voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk kan men terecht op de website van Kunst van het Geloven, www.kunstvanhetgeloven.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/kunstvanhetgeloven.