Locatie

Wereldtuin Verdeliet
Toermalijnlaan 40
5431 ZK Cuijk

Meer informatie

Hoe diep moeten die slaplantjes of de bonen nou eigenlijk de grond in, en hoe wied ik onkruid op een milieuvriendelijke manier? Wat is wisselteelt, en hoe voorkom ik dat mijn groenten aangetast worden door luis of schimmel?

Het zijn vragen die dit voorjaar uitgebreid aan bod komen tijdens de cursus ecologisch ofwel milieubewust tuinieren in Wereldtuin Verdeliet, te vinden aan de Toermalijnlaan op het randje van de Cuijkse wijk De Valuwe. 

Zelf je voedsel kweken is tegenwoordig helemaal in; je weet immers wat je eet en je bent -onder het genot van een bak koffie of thee - met anderen ook nog eens heerlijk ontspannen bezig in de natuur. Voor wie een eigen moestuin wil beginnen of als gevorderd tuinder toch nog met vragen worstelt, is de cursus ecologisch tuinieren beslist een aanrader.

 

Tuinmedewerker Sjaak Cremers helpt zijn cursisten graag een eindje op weg bij het kweken van eigen voedsel met respect voor milieu, mens en dier. Wie een ecologische moestuin wil aanleggen moet rekening houden met een aantal weetjes op het vlak van bodembewerking, plantenvoeding, plantengroei en de zogenoemde wisselteelt. Cursisten leren ook hoe de kwetsbare plantjes het beste beschermd kunnen worden en wat er zoal komt kijken bij de oogst en het bewaren van zelfgeteelde groenten. 



De cursus wordt dit voorjaar gegeven op een aantal zaterdagochtenden van 10.00 tot 11.30 uur. De cursusdagen zijn op 24 maart, 7 en 21 april, 12 mei en 2 juni. Er is gekozen voor een ruime spreiding van de bijeenkomsten over het voorjaar om zodoende meerdere groeistadia van de planten in de tuin van Verdeliet te kunnen volgen. Bij veel belangstelling wordt de cursus ook op zaterdagmiddag gegeven van 13.00 tot 14.30 uur. 

De cursus ecologisch tuinieren kost 40 euro, exclusief een cursusboekje van Verdeliet (5 euro). Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 10 maart aanmelden per mail (info@verdeliet.nl ), of telefonisch bij Annemiek Bosch (06-29402719). De cursus verschaft een brok waardevolle kennis, maar is bovenal praktijkgericht. 

Foto: Marcel Heeres