Poëtisch ontbijt bij Wereldtuin Verdeliet op zondag 6 oktober Poëtisch ontbijt bij Wereldtuin Verdeliet op zondag 6 oktober

Locatie

Wereldtuin Verdeliet
Toermalijnlaan 40
5431 ZK Cuijk

Meer informatie

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondagochtend 6 oktober a.s. treden twee dichters op, afgewisseld met live muziek. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Woorden en klanken

Jesse Laport en Saskia Stehouwer zullen je op deze zondagmorgen uitnodigen om anders naar de wereld te kijken. Het gypsy jazzkwartet Aujourd’hui verzorgt daarbij de muzikale omlijsting. In de pauze en na afloop is het mogelijk de tuin te bekijken. Kortom, een ochtend vol verbeelding, klank en verwondering.

Poëzie van twee dichters Saskia Stehouwer debuteerde met de bundel ‘Wachtkamers’ (2014) die bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs. ‘Wonen op de rand van het wonder’ (2023) is haar meest recente dichtbundel. Saskia schrijft over de – vaak verstoorde – relatie tussen mens en natuur en onderzoekt hoe die twee weer nader tot elkaar kunnen komen. Ze is een van de kerngroepleden van de klimaatdichters.

Jesse Laport (Dichter des Gelderlands) is een alomtegenwoordig taalvaardig voordrachtsfenomeen. Hij neemt je mee op een reis door de gekte van het bestaan. Zijn werk weerspiegelt de worsteling tussen het speelse en het serieuze en biedt een frisse kijk op de wereld. In 2022 verscheen zijn bundel ‘In het ergste geval komt alles goed’. Bereid je voor op poëzie die je aan het lachen maakt én aan het denken zet.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 17,00 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet bevindt zich aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie over Verdeliet: www.verdeliet.nl.