The Lasses

Locatie

Huistheater De Steenakker
Steenakkerstraat 5
5443 NK Haps

Meer informatie

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen de Nederlandse Sophie Janna en Margot Merah al samen. In het Ierse muziekcafé Mulligans te A'dam leerden ze in 2011 elkaar kennen tijdens een sessie.

Een vruchtbare ontmoeting, want een jaar later was er al een debuutalbum, gevolgd door de albums Daughters en Undone, dat maandenlang op één stond in de Euro Americana Charts.

Hun nieuwe album Near Far verscheen in 2023 en is een ode aan de Schotse folk traditie, met zowel traditionele als moderne songs. Met hun ongepolijste, pure aanpak doet dit duo denken aan een Kate & Anna McGarrigle of een Gillian Welch & David Rawlings.

The Lasses brengen minder bekende prachtige folkparels uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes die daar perfect tussen passen.

The Lasses hebben de afgelopen jaren de hele wereld over gereisd met hun muziek: van Schotland tot Canada, van Amerika tot Japan. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

In het najaar van 2023 presenteerden The Lasses hun vijfde album ‘Near Far’ in een uitverkocht Paradiso en speelden ze twee keer in het Concertgebouw: met Tim Knol bij het eerbetoon aan countrylegende Gram Parsons, en als voorprogramma van de Ierse songwriter Luka Bloom.

Zondag 24 november tijdens Keltische Midwinter dag

Aanvang 15.30 uur. Ticketprijs € 21,50 incl. kop koffie/thee voor aanvang. Meer info: desteenakker.nl

Na afloop sfeervolle nazit met huisgemaakte Keltische soep.

Informatie over het ochtendprogramma tijdens deze Keltische Midwinter dag vind je op desteenakker.nl onder Re-connect, Be-inspired (info volgt z.s.m.).