3e Vestingronde van Grave

Locatie

Maasland Cycling
Hoofdwagt 1
5361 EW Grave

Meer informatie

In 2022 wordt met de 1e Vestingronde een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke wielerhistorie van de historische Grave. In het verleden werd in het centrum jarenlang de ‘Rondom de St. Elisabeth’ georganiseerd. Het was zelfs een paar jaar een criterium voor profs. Daarnaast fungeerde Grave als etappeplaats van Olympia’s Tour. Er werden districtskampioenen georganiseerd en zelfs het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen en junioren. Ook fungeerde Grave in de eerste editie als start- en finishplaats van de Omloop van de Maaskant, een klassieker voor amateurs (de huidige elite en beloften categorie) door het gehele Land van Cuijk.

De Vestingronde vindt plaats in het historische centrum van Grave. Dat een wielerwedstrijd in het centrum kan plaatsvinden is vandaag de dag écht uniek. Dit is overigens niet het enige bijzondere aan deze wedstrijd. Het parcours heeft een lengte van 1.600 meter en gaat voor een groot deel over de zogenaamde kinderkopjes (start: Hoofdwagt – Bagijnenstraat – Koninginnedijk – Baronesstraat – Sint Henricusweg – Trompetterstraat – Klinkerstraat – Rogstraat – Markt – Hoofdwagt).

Ook zullen de renners te maken krijgen met wat hoogteverschil richting de dijk. Al deze ingrediënten zorgen voor een zwaar parcours. Voor kinderen vanaf 7 tot en met 12 jaar is er een Dikke Bandenrace, een verkort parcours via de Hoofschestraat naar de Klinkerstraat.