Kunst in het Kerkje

Dagen geopend

  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag
  • zaterdag
  • zondag

Locatie

Kunst in het Kerkje
Pastoor Loefsweg 1
5363 VE Velp

Meer informatie

๐—ช๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐˜‚๐˜‚๐—ฟ

๐˜š๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ

Hoewel Wanda Verschuur uit Heumen haar artistieke carriรจre begon met tekenen en schilderen, schakelde ze na verloop van tijd over van het schilderdoek naar steen. De afgelopen 25 jaar legde zij zich toe op beeldhouwen. Sinds 2009 verzorgt ze beeldhouwcursussen en workshops voor zowel volwassenen als kinderen. Sinds 2018 richt Wanda zich vooral op hardere steensoorten. Ze vindt het altijd een uitdaging om de grenzen van bewerkingen binnen de steen te verkennen, wat zich vertaalt in ritmische en herhalende open vormen. Het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert in verbazingwekkende beelden die bij iedere aanschouwing nieuwe indrukken ontlokken bij zowel de maker als de toeschouwer. Wanda studeerde in 1993 met lof af, aan de Hoge School voor de beeldende kunsten Constantijn Huygens (nu Artez) te Kampen, met als afstudeerrichting in autonome vormgeving.

๐—ง๐—ฟ๐˜‚๐—ฑ๐˜† ๐—›๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ

๐˜“๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด

Trudy Hagenaar maakt schilderijen en haalt haar inspiratie uit leegte en verlatenheid in grote ruimtes, zoals een parkeergarage zonder autoโ€™s, een verlaten fabriek, een scheepswerf, een lege kerk of de natuur. Over haar werk zegt ze zelf: โ€˜Spelen met chaos, strakke lijnen en vlakken zorgen voor een tegenstelling. Daardoor ontstaat een bepaalde gelaagdheid. Het is een manier om het soepele van het schilderen, het plezier in het laten ontstaan, te combineren met de behoefte structuur aan te brengenโ€™. Trudy werkte jarenlang als docent Beeldende Vorming in het Voortgezet Onderwijs. In juni 2018 behaalde ze met grote onderscheiding haar diploma voor de specialisatie schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Sindsdien geeft ze schilderlessen en workshops in haar atelier.