Ontmoet Murat Isik

Locatie

Stadsmuseum Grave
St. Elisabethstraat 10a
5361 HK Grave

Meer informatie

In de mist van Golden Gate Park.

Het nieuwste boek van Isik is een vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie. Het verhaal gaat over de jongen Metin Mutlu die in 2001 naar San Francisco gaat om internationaal strafrecht te studeren. Maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem, waarna hij zich stort op het keuzevak Creative Writing. Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

Murat Isik (1977) is vooral bekend van zijn roman Wees onzichtbaar uit 2017 over zijn jeugd in de Amsterdamse Bijlmer. Hij won hiermee een groot aantal prijzen, zoals de prestigieuze Libris Literatuur Prijs.

Murat Isik wordt op 22 oktober geïnterviewd door Tijn Heijl, voormalig docent Nederlands aan de scholengemeenschap Metameer in Stevensbeek en gespecialiseerd in de moderne Nederlandse letterkunde.

Kaarten kosten 10 euro. Vrienden van het Stadsmuseum Grave, leden van de Sociëteit en leden van de bibliotheek betalen € 7,50.