Locatie

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12
5451 HS Mill

Meer informatie

Planten en hun verhaal.

Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. De wandeling begint om 10:00 uur bij het kasteel.

Zondag 25 augustus is het thema 'planten op Tongelaar' en mogen we mee met natuurgids Lia Lobel.

Over planten is heel veel te vertellen, maar ook de planten zelf hebben een verhaal. Waar komt een naam vandaan? (Boerenwormkruid bijvoorbeeld, je krijgt vast al een idee bij het lezen van de vraag :) Of brandnetel, die overigens werd gebruikt om neteldoek van te maken. Hoe werden planten nog meer gebruikt in het dagelijkse bestaan? En toen een dokter ook nog plantkundige (Botanicus) was? Gids Lia heeft hier een passie voor en neemt je hier graag in mee.

Meld je aan, trek op 25 augustus je wandelschoenen of laarzen aan en ga lekker mee op pad.

De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur en is helaas niet geschikt voor rolstoelen en wandelwagens.

Na de wandeling kun je het infopunt van Brabants Landschap bezoeken in het kasteel. Of geniet van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 8,50 (normaal € 10,10).

Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan alleen via Brabants Landschap (beperkt aantal plaatsen): https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-13/

Praktische informatie

De wandeling start om 10.00 uur bij de poort van het kasteel. De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel. De wandeling van ongeveer 5 kilometer gaat over onverharde paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom. Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren, niet op Google maps rijden!