Locatie

Wandelen met Verhalen
Witteweg 10
6586 AE Plasmolen

Meer informatie

Zondag 25 augustus is weer de volgende ‘Wandeling met Verhalen’ in Plasmolen. Wist je dat het grondgebied van de gemeente Mook en Middelaar eeuwen lang in vreemde handen is geweest en pas vanaf 1839 definitief bij Nederland hoort? We gaan deze keer op zoek naar deze oude, historisch grenzen die hier in onze regio hebben bepaald wie hier in ons gebied de baas was.

Je wist natuurlijk al dat hier de Romeinen hebben rondgelopen. Maar ook Spanje, de Fransen en niet zo lang geleden Duitsland hebben dit gebied in handen gehad. Zelfs België is hier de baas geweest. Zij allen hebben het rijke verleden van onze regio mede bepaald en hebben indrukwekkende verhalen en legendes achtergelaten. Hoe liepen hier in ons gebied die oude grenzen en is daar nu nog iets van te zien of iets over te vertellen?

Ja zeker, onderweg in deze prachtige, on-Nederlandse omgeving worden deze verhalen verteld: over vreemde machthebbers, heftige strijd om onze regio in handen te krijgen en de soms verrassende, politieke beslissingen op Europees niveau die weer ons lot bepaalden.

Wil je hier meer van weten en tegelijkertijd genieten van fantastische natuur, wandel dan mee. De wandeling van zondag 25 augustus is ongeveer 7,5 kilometerlang en start om 11.00 uur, Witteweg 10 in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. De wandeling gaat o.a. ook over mogelijk natte grasdijken, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Aanmelden bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com