Deel dit artikel ‹ Terug

Succesvol EK Cheerleading voor Cheerleaders Boxmeer!

Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016


In het weekend van 2 en 3 juli stonden de cheerleaders van Partisans Athletics op de Europese Kampioenschappen Cheerleading 2016. In de mooie stad Wenen mochten zij Nederland in drie categorieën vertegenwoordigen: Senior Partner Stunt, Senior Coed Elite en Junior Coed Elite. Weer zijn zij gestegen op de lijst tijdens het de Europees Kampioenschap Cheerleading. Zo’n 3000 atleten in twee dagen waren te bewonderen in de grote sporthal in Wenen.

Al op woensdagavond vertrok de bus met de 40 atleten en een aantal ouders naar Oostenrijk. Naast cheerleaders van Partisans Athletics reisden ook een aantal leden van Maastricht University Cheerleading en Dutch Lions Cheerleaders uit Hoofddorp mee. Het was namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland een gecombineerd team uitzond naar een internationale wedstrijd. De afgelopen maanden hebben de cheerleaders hun krachten gebundeld om een sterk Team Netherlands te vormen. Het is heel speciaal dat dit is gelukt.

Vroeg in de middag kwam de bus donderdag aan bij het hotel, de uitvalsbasis voor het EK-weekend. Op donderdag en vrijdag werd er al direct hard getraind, maar was er ook tijd om de stad een beetje te verkennen. Op vrijdagavond bezochten de cheerleaders de openingsceremonie van het kampioenschap. Daarna zoveel mogelijk op tijd naar bed, zodat er zaterdag goed gepresteerd kon worden.

Op zaterdag waren de senioren aan de beurt: Rob en Mayke in de categorie Partner Stunt en Team Netherlands in de categorie Coed Elite. Beide teams hebben goed gepresteerd en vooral met volle teugen genoten van die paar minutes of fame. Pas rond 21.00 uur was het spektakel afgelopen en konden de resultaten bekend worden gemaakt. Rob en Mayke behaalden in de Partner Stunt een mooie negende plaats. Team Netherlands (Coed Elite) werd beloond met de zevende plaats.

Zondag was het de beurt aan de junioren: team Athletics Revolution. Zij kwamen uit in de Junior Coed Elite. De voorbereiding verliep voorspoedig, totdat er een ongelukje gebeurde tijdens de warming-up. Een meisje werd hard geraakt en kon niet meer meedoen. Hierdoor kon het team niet meteen de vloer op. Gelukkig mochten zij hun routine later alsnog laten zien. En dat deden ze geweldig goed. ’s Avonds laat bleek Athletics Revolution vijftiende van Europa te zijn geworden. Een bijzonder knappe prestatie voor dit team dat een atleet moest missen en een deel van hun routine moest aanpassen!

Moe, maar zeer voldaan keerden atleten, coaches en ouders zondagavond weer richting Nederland met de bus. Ook op dit EK hebben ze stuk voor stuk laten zien, dat ze één team zijn en nieuwe teamleden werden met open armen ontvangen en opgenomen. Met heel veel mooie ervaringen, herinneringen, nieuwe Cheervrienden, foto’s en filmpjes is iedereen weer terug in NL, waar de meeste even een cheerkater hadden; het was ook zo’n cheertastisch EK-weekend!

Wie dacht dat de cheerleaders nu een welverdiende vakantie konden nemen, heeft het bij het verkeerde eind. Volgend weekend verzorgen ze een workshop cheerleading in Sint Anthonis en tijdens de Wielerronde van Boxmeer (Daags na de Tour) zijn ze in de Reclamekaravaan te zien.

Voor wie niet kan wachten om ook een cheerleader te worden, mag zich vanaf vijf jaar melden via www.cheerleadersboxmeer.com om nog voor de zomervakantie gratis mee te trainen op maandag 18 of dinsdag 19 juli aanstaande. Onze coaches met internationale ervaring gaan hun uiterste best weer doen om iedereen als Cheerleader te laten slagen in deze teamsport!